Vanaf de zomer van 2010 bevond de spaarquote van de gezinnen zich in een dalende trend en tijdens het vierde kwartaal van 2011 was die opnieuw onder de 4%-grens gezakt maar in december kwam daar verandering in.

Doordat consumenten relatief meer gaan sparen, zien we een vertraging van de groei optreden op het vlak van de kleinhandelsverkopen in het eerste kwartaal.

Toch zullen de gezinsbestedingen volgens Dexia een positieve groeibijdrage blijven leveren in het eerste trimester omdat de arbeidsmarktcijfers ook in januari op positieve wijze konden verrassen.

Vanaf de zomer van 2010 bevond de spaarquote van de gezinnen zich in een dalende trend en tijdens het vierde kwartaal van 2011 was die opnieuw onder de 4%-grens gezakt maar in december kwam daar verandering in. Doordat consumenten relatief meer gaan sparen, zien we een vertraging van de groei optreden op het vlak van de kleinhandelsverkopen in het eerste kwartaal. Toch zullen de gezinsbestedingen volgens Dexia een positieve groeibijdrage blijven leveren in het eerste trimester omdat de arbeidsmarktcijfers ook in januari op positieve wijze konden verrassen.