De Thomson Reuters/University of Michigan daalde in juli tot 66,50, wat het laagste niveau is sinds augustus. Het aantal Amerikanen dat een stijging van hun inkomen in de komende 12 maanden verwacht, heeft een recorddieptepunt bereikt.

Jonathan Basile, econoom bij Credit Suisse in New York, was op zijn beurt verrast door het tempo waarin het consumentenvertrouwen achteruitboert. Daarmee wordt pessimisme over de vooruitzichten qua tewerkstelling opnieuw versterkt.

Het optimisme dat we de laatste tijd gezien hebben, is snel weggeëbt. Basile stelt nu grote vraagtekens bij de consumentenbestedingen in de tweede helft van dit jaar.

De Thomson Reuters/University of Michigan daalde in juli tot 66,50, wat het laagste niveau is sinds augustus. Het aantal Amerikanen dat een stijging van hun inkomen in de komende 12 maanden verwacht, heeft een recorddieptepunt bereikt. Jonathan Basile, econoom bij Credit Suisse in New York, was op zijn beurt verrast door het tempo waarin het consumentenvertrouwen achteruitboert. Daarmee wordt pessimisme over de vooruitzichten qua tewerkstelling opnieuw versterkt. Het optimisme dat we de laatste tijd gezien hebben, is snel weggeëbt. Basile stelt nu grote vraagtekens bij de consumentenbestedingen in de tweede helft van dit jaar.