Toch bevinden we ons nog fors onder de piek uit 2007, toen er voor een totale waarde van 4000 miljard dollar aan fusies en overnames plaatsvonden. 2007 was natuurlijk het jaar voor het uitbreken van de wereldwijde financiële crisis.

Joseph Gromek, chief executive officer in New York bij Warnaco Group, is van mening dat de Amerikaanse consumenten het aantal fusies en overnames in een stroomversnelling kunnen brengen.

De kleinhandelsverkopen zitten in de lift, de eindejaarsverkopen stegen met 5,50% en dat was de beste prestatie in vijf jaar. Wanneer de bestedingen toenemen, stijgt ook het optimisme bij de bedrijven.

Gromek verwacht dat bedrijven die goed bij cash zitten zich op het vlak van overnames in 2011 agressief gaan gedragen. Volgens Bloomberg zitten de 1000 grootste bedrijven in de wereld momenteel op een berg cash met een waarde van 3000 miljard dollar. Bovendien zijn volgens Gromek ook de rentevoeten nog steeds aantrekkelijk.

Toch bevinden we ons nog fors onder de piek uit 2007, toen er voor een totale waarde van 4000 miljard dollar aan fusies en overnames plaatsvonden. 2007 was natuurlijk het jaar voor het uitbreken van de wereldwijde financiële crisis. Joseph Gromek, chief executive officer in New York bij Warnaco Group, is van mening dat de Amerikaanse consumenten het aantal fusies en overnames in een stroomversnelling kunnen brengen. De kleinhandelsverkopen zitten in de lift, de eindejaarsverkopen stegen met 5,50% en dat was de beste prestatie in vijf jaar. Wanneer de bestedingen toenemen, stijgt ook het optimisme bij de bedrijven. Gromek verwacht dat bedrijven die goed bij cash zitten zich op het vlak van overnames in 2011 agressief gaan gedragen. Volgens Bloomberg zitten de 1000 grootste bedrijven in de wereld momenteel op een berg cash met een waarde van 3000 miljard dollar. Bovendien zijn volgens Gromek ook de rentevoeten nog steeds aantrekkelijk.