Er valt vandaag niet zo heel veel te melden, met uitzondering misschien van de index die het consumentenvertrouwen uitdrukt en zoals die door Thomson Reuters/de University of Michigan wordt uitgedrukt.

Deze index steeg tot het hoogste niveau in drie maanden, onder andere dankzij de lage rentevoeten.

Orkanenseizoen in Atlantische regio op komst

Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) werd op weekbasis 0,4 procent duurder. De orkaan Ernesto zwakte af tot een tropische depressie en ging aan land in Mexico. Toch is volgens Royal Bank of Scotland de stormactiviteit ook in de Atlantische

regio recent toegenomen.

Het Amerikaanse National Hurricane Center verwacht in hetlopende orkaanseizoen (juni tot november) 12 tot 17 tropische stormen tegenover een eerdere voorspelling van 9 tot 15. De katoenprijs wijzigde op weekbasis nagenoeg niet (+0,3 procent).

Europese aardgasprijzen zijn te laag

Door de lage vraag naar gas in Europa zijn de prijzen ook laag - lager dan in Azië. Reden is de milde winter en zwakke economie. De vraag is echter zo laag dat ook de voorraden afnemen.

Om de voorraden weer op peil te krijgen zal de prijs moeten stijgen.

Zolang dat niet gebeurt levert producenten liever aan de beter betalende afnemers in Azië. Goldman Sachs verwacht derhalve dat de prijzen in Europa zullen aantrekken.

Er valt vandaag niet zo heel veel te melden, met uitzondering misschien van de index die het consumentenvertrouwen uitdrukt en zoals die door Thomson Reuters/de University of Michigan wordt uitgedrukt. Deze index steeg tot het hoogste niveau in drie maanden, onder andere dankzij de lage rentevoeten. Orkanenseizoen in Atlantische regio op komst Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) werd op weekbasis 0,4 procent duurder. De orkaan Ernesto zwakte af tot een tropische depressie en ging aan land in Mexico. Toch is volgens Royal Bank of Scotland de stormactiviteit ook in de Atlantische regio recent toegenomen. Het Amerikaanse National Hurricane Center verwacht in hetlopende orkaanseizoen (juni tot november) 12 tot 17 tropische stormen tegenover een eerdere voorspelling van 9 tot 15. De katoenprijs wijzigde op weekbasis nagenoeg niet (+0,3 procent).Europese aardgasprijzen zijn te laag Door de lage vraag naar gas in Europa zijn de prijzen ook laag - lager dan in Azië. Reden is de milde winter en zwakke economie. De vraag is echter zo laag dat ook de voorraden afnemen. Om de voorraden weer op peil te krijgen zal de prijs moeten stijgen. Zolang dat niet gebeurt levert producenten liever aan de beter betalende afnemers in Azië. Goldman Sachs verwacht derhalve dat de prijzen in Europa zullen aantrekken.