Er wordt gerekend op (ruim) een half miljoen nieuwe jobs, terwijl de werkloosheidsgraad anderzijds zou zijn gedaald van 9,90% in april tot 9,80%. Toch heerst er enige onzekerheid met betrekking tot het werkloosheidsrapport.

Mark Vitner, econoom bij Wells Fargo, maakt zich met name zorgen over de fallout van de Europese schuldencrisis op de Amerikaanse economie. Die dreigt namelijk de psychologie van de Amerikaanse consument aan te passen.

Uit de vorige week gepubliceerde cijfers voor de maand april bleek dat de stijging van de consumentenbestedingen is stilgevallen. Mogelijk is dit te wijten aan het psychologisch effect van de Europese begrotingscrisis.

Vitner vreest dat de consument nog voorzichtiger zal zijn in zijn bestedingen, zeker wanneer mocht blijken dat de werkloosheidscijfers voor de maand mei tegenvielen. Het belang van de cijfers mag dus opnieuw niet onderschat worden.

Er wordt gerekend op (ruim) een half miljoen nieuwe jobs, terwijl de werkloosheidsgraad anderzijds zou zijn gedaald van 9,90% in april tot 9,80%. Toch heerst er enige onzekerheid met betrekking tot het werkloosheidsrapport. Mark Vitner, econoom bij Wells Fargo, maakt zich met name zorgen over de fallout van de Europese schuldencrisis op de Amerikaanse economie. Die dreigt namelijk de psychologie van de Amerikaanse consument aan te passen. Uit de vorige week gepubliceerde cijfers voor de maand april bleek dat de stijging van de consumentenbestedingen is stilgevallen. Mogelijk is dit te wijten aan het psychologisch effect van de Europese begrotingscrisis. Vitner vreest dat de consument nog voorzichtiger zal zijn in zijn bestedingen, zeker wanneer mocht blijken dat de werkloosheidscijfers voor de maand mei tegenvielen. Het belang van de cijfers mag dus opnieuw niet onderschat worden.