De Amerikaanse consument krijgt er steeds meer vertrouwen in, getuige de evolutie van de index die het consumentenvertrouwen uitdrukt. De Thomson Reuters/University of Michigan index steeg in december tot 82,50, ten opzichte van 75,10 in november.

Het is van juni geleden dat deze index nog zo hoog stond. Bovendien de verwachting van een indexstand van 76 ruimschoots overtroffen. Volgens de samenstellers van de index was de stijging hoofdzakelijk te danken aan een toename van het vertrouwen bij de gezinnen met een inkomen onder 75.000 dollar.

De Amerikaanse consument krijgt er steeds meer vertrouwen in, getuige de evolutie van de index die het consumentenvertrouwen uitdrukt. De Thomson Reuters/University of Michigan index steeg in december tot 82,50, ten opzichte van 75,10 in november. Het is van juni geleden dat deze index nog zo hoog stond. Bovendien de verwachting van een indexstand van 76 ruimschoots overtroffen. Volgens de samenstellers van de index was de stijging hoofdzakelijk te danken aan een toename van het vertrouwen bij de gezinnen met een inkomen onder 75.000 dollar.