In de 50 dagen voor Kerstmis gaven de Amerikanen meer uit dan was verwacht. Op jaarbasis was er sprake van de sterkste stijging van de verkopen sinds 2006. De Amerikaanse consument is dus terug van weggeweest.

Joel Naroff van Naroff Economic Advisors is van mening dat we nu in een volgende fase van de cyclus zijn beland. Die fase kan worden gekenmerkt door een versnelde groei als gevolg van een toename van de consumentenbestedingen.

Mark Zandi, chief economist van Moody's Analytics, gelooft niet dat de eindejaarsverkopen een toevalstreffer zijn geweest. De gunstige gang van zaken gaat zich verder zetten in de rest van het jaar, mogelijk krijgen we zelfs een stroomversnelling.

In de 50 dagen voor Kerstmis gaven de Amerikanen meer uit dan was verwacht. Op jaarbasis was er sprake van de sterkste stijging van de verkopen sinds 2006. De Amerikaanse consument is dus terug van weggeweest. Joel Naroff van Naroff Economic Advisors is van mening dat we nu in een volgende fase van de cyclus zijn beland. Die fase kan worden gekenmerkt door een versnelde groei als gevolg van een toename van de consumentenbestedingen. Mark Zandi, chief economist van Moody's Analytics, gelooft niet dat de eindejaarsverkopen een toevalstreffer zijn geweest. De gunstige gang van zaken gaat zich verder zetten in de rest van het jaar, mogelijk krijgen we zelfs een stroomversnelling.