De kleinhandelsverkopen stegen in augustus met 0,40% en dat was de sterkste stijging sinds maart. De berichten over de 'dood' van de Amerikaanse consument zijn dus alleszins overdreven.

Dat wil echter niet zeggen dat er opnieuw geconsumeerd wordt zoals voor het uitbreken van de crisis. De man in de straat is eerder 'berekend' geworden, hij telt zijn geld alvorens te gaan winkelen.

Cohen is van mening dat de consument wel wil kopen wanneer hem daar een reden voor wordt gegeven. Bovendien moeten prijs en kwaliteit goed zijn. Voor de crisis waren deze factoren van minder groot belang.

De kleinhandelsverkopen stegen in augustus met 0,40% en dat was de sterkste stijging sinds maart. De berichten over de 'dood' van de Amerikaanse consument zijn dus alleszins overdreven. Dat wil echter niet zeggen dat er opnieuw geconsumeerd wordt zoals voor het uitbreken van de crisis. De man in de straat is eerder 'berekend' geworden, hij telt zijn geld alvorens te gaan winkelen. Cohen is van mening dat de consument wel wil kopen wanneer hem daar een reden voor wordt gegeven. Bovendien moeten prijs en kwaliteit goed zijn. Voor de crisis waren deze factoren van minder groot belang.