De Amerikaanse consument begint te reageren op stijging van de benzineprijzen en dat zal niet zonder gevolgen blijven voor de consumentenbestedingen. De consument is nog steeds goed voor 70% van de Amerikaanse economie.

Daniel Yergin, chairman van IHS-Cambridge Energy Research Associates en auteur van het boek "The Prize: The Epic Quest for Oil, Money and Power" is van mening dat de gevolgen van de dure olie snel voelbaar gaan worden.

Het is volgens hem een kwestie van maanden of zelfs slechts weken alvorens de Amerikaanse economie begint te vertragen. Een recessie is echter slechts waarschijnlijk wanneer de olieprijs helemaal door het plafond stijgt.

De Amerikaanse consument begint te reageren op stijging van de benzineprijzen en dat zal niet zonder gevolgen blijven voor de consumentenbestedingen. De consument is nog steeds goed voor 70% van de Amerikaanse economie. Daniel Yergin, chairman van IHS-Cambridge Energy Research Associates en auteur van het boek "The Prize: The Epic Quest for Oil, Money and Power" is van mening dat de gevolgen van de dure olie snel voelbaar gaan worden. Het is volgens hem een kwestie van maanden of zelfs slechts weken alvorens de Amerikaanse economie begint te vertragen. Een recessie is echter slechts waarschijnlijk wanneer de olieprijs helemaal door het plafond stijgt.