De Amerikaanse centrale bank zal het ongetwijfeld slim aanpakken, meer bepaald door de voorwaarden verbonden aan het taperen te verscherpen. Tot dusver werd gesteld dat de weg voor taperen open en bloot lag zodra de werkloosheid in de VS terugviel tot 6,50%.

Door die voorwaarde te verscherpen tot eerst 6 en vervolgens 5% kan het taperen nog jarenlang op de lange baan worden geschoven. Het is namelijk onwaarschijnlijk dat de werkloosheidsgraad in de komende maanden sterk zal dalen. Het aanscherpen van die voorwaarden zou op relatief korte termijn kunnen gebeuren.

De Amerikaanse centrale bank zal het ongetwijfeld slim aanpakken, meer bepaald door de voorwaarden verbonden aan het taperen te verscherpen. Tot dusver werd gesteld dat de weg voor taperen open en bloot lag zodra de werkloosheid in de VS terugviel tot 6,50%. Door die voorwaarde te verscherpen tot eerst 6 en vervolgens 5% kan het taperen nog jarenlang op de lange baan worden geschoven. Het is namelijk onwaarschijnlijk dat de werkloosheidsgraad in de komende maanden sterk zal dalen. Het aanscherpen van die voorwaarden zou op relatief korte termijn kunnen gebeuren.