Federal Reserve Bank of Boston president Eric Rosengren is van mening de beter omlijnde "stress tests" de banken beter kunnen voorbereiden op onverwachte risico's.

Daarbij denkt Rosengren onder andere aan de fallout van een begrotingscrisis of een stilvallen van de economische groei in de Verenigde Staten als gevolg van de besparingen bij de lokale overheden.

De FED heeft de 19 grootste banken al gevraagd om hun kapitaalbasis te testen tegen de achtergrond van een nieuwe recessie.

Dergelijke test is voorgeschreven door de Dodd-Frank Act, die in juli van vorig jaar door president Obama werd ondertekend.

Federal Reserve Bank of Boston president Eric Rosengren is van mening de beter omlijnde "stress tests" de banken beter kunnen voorbereiden op onverwachte risico's. Daarbij denkt Rosengren onder andere aan de fallout van een begrotingscrisis of een stilvallen van de economische groei in de Verenigde Staten als gevolg van de besparingen bij de lokale overheden. De FED heeft de 19 grootste banken al gevraagd om hun kapitaalbasis te testen tegen de achtergrond van een nieuwe recessie. Dergelijke test is voorgeschreven door de Dodd-Frank Act, die in juli van vorig jaar door president Obama werd ondertekend.