De FED wil grote beleggers als Pimco uit Amerikaanse staatsobligaties duwen richting hoogrenderende bedrijfsobligaties (om de bedrijven toe te laten zich te financieren) en richting aandelen.

Gross is echter van mening dat dit truucje wel eens vervelende neveneffecten kan uitlokken, zoals bijvoorbeeld inflatie.

Uiteindelijk is het de bedoeling van de FED om door de beurskoersen naar omhoog te duwen de economie een duwtje in de rug te geven, zo vertelde Gross op de IndexUniverse's Inside Fixed Income conference in Newport Beach. Of dat zal lukken, valt nog af te wachten.

Hij verwacht dat de FED slechts zal stoppen met haar programma ter inkoop van eigen obligaties wanneer de werkloosheidsgraad is teruggevallen tot onder 6%. Dat is een ambitieus streefdoel, dat misschien niet gerealiseerd zal kunnen worden.

De FED wil grote beleggers als Pimco uit Amerikaanse staatsobligaties duwen richting hoogrenderende bedrijfsobligaties (om de bedrijven toe te laten zich te financieren) en richting aandelen. Gross is echter van mening dat dit truucje wel eens vervelende neveneffecten kan uitlokken, zoals bijvoorbeeld inflatie. Uiteindelijk is het de bedoeling van de FED om door de beurskoersen naar omhoog te duwen de economie een duwtje in de rug te geven, zo vertelde Gross op de IndexUniverse's Inside Fixed Income conference in Newport Beach. Of dat zal lukken, valt nog af te wachten. Hij verwacht dat de FED slechts zal stoppen met haar programma ter inkoop van eigen obligaties wanneer de werkloosheidsgraad is teruggevallen tot onder 6%. Dat is een ambitieus streefdoel, dat misschien niet gerealiseerd zal kunnen worden.