Die rentevoeten gaan volgens Gross nog minstens twee tot drie jaar laag blijven. Hij gelooft niet dat de FED de rente gaat verhogen zolang er geen sprake is van een verbetering op de arbeidsmarkt.

Het rendement op de 2-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde in reactie op de cijfers voor het eerst onder het niveau van 0,50%. Het verschil in rendement tussen de 2- en de 10-jarige staatsobligaties bedraagt nu 2,34% en dat meer dan het dubbel van het gemiddelde van 1,11% over de afgelopen 20 jaar.

Uit deze evolutie van de rendementen op staatsobligaties leidt Gross af dat de rente in de Verenigde Staten nog geruime tijd laag kan blijven.

Vrijdag worden de werkloosheidscijfers voor de maand augustus bekendgemaakt en de verwachtingen zijn eens te meer allesbehalve hooggespannen.

Die rentevoeten gaan volgens Gross nog minstens twee tot drie jaar laag blijven. Hij gelooft niet dat de FED de rente gaat verhogen zolang er geen sprake is van een verbetering op de arbeidsmarkt. Het rendement op de 2-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde in reactie op de cijfers voor het eerst onder het niveau van 0,50%. Het verschil in rendement tussen de 2- en de 10-jarige staatsobligaties bedraagt nu 2,34% en dat meer dan het dubbel van het gemiddelde van 1,11% over de afgelopen 20 jaar. Uit deze evolutie van de rendementen op staatsobligaties leidt Gross af dat de rente in de Verenigde Staten nog geruime tijd laag kan blijven. Vrijdag worden de werkloosheidscijfers voor de maand augustus bekendgemaakt en de verwachtingen zijn eens te meer allesbehalve hooggespannen.