Zelfs wanneer de inflatie niet doorbreekt, kan het risico op zo'n doorbraak voldoende zijn om een schokgolf door het financieel systeem te jagen. Paulsen gaat er van uit dat een gestadig economisch herstel hoe dan ook de inflatie lichtjes zal doen aantrekken.

De FED kan volgens hem in paniek slaan wanneer de inflatie sterker dan verwacht zou stijgen. Op een bepaald moment zou de rente bruusk opgetrokken worden, met als gevolg dat de kwetsbare Amerikaanse economie opnieuw in een recessie zou wegzinken.

Zelfs wanneer de inflatie niet doorbreekt, kan het risico op zo'n doorbraak voldoende zijn om een schokgolf door het financieel systeem te jagen. Paulsen gaat er van uit dat een gestadig economisch herstel hoe dan ook de inflatie lichtjes zal doen aantrekken. De FED kan volgens hem in paniek slaan wanneer de inflatie sterker dan verwacht zou stijgen. Op een bepaald moment zou de rente bruusk opgetrokken worden, met als gevolg dat de kwetsbare Amerikaanse economie opnieuw in een recessie zou wegzinken.