Het sentiment wordt onder andere positief beïnvloed door het feit dat de Chinese centrale bank haar basisrente met een kwart procent verlaagde.

De maatregel kwam totaal onverwacht en algemeen wordt verwacht dat ook andere centrale banken nu in actie gaan schieten.

FED houdt poeder voorlopig droog

Chairman Ben Bernanke verklaarde vandaag dat de Federal

Reserve voorbereid is om verdere stappen te ondernemen wanneer dat noodzakelijk zou zijn.

Anderzijds gaf Bernanke aan dat het niet nodig is om te snel tot actie over te gaan. Wel moet de evolutie van de Europese begrotingscrisis volgens hem goed in de gaten worden gehouden.

De werkloosheid in de Verenigde Staten blijft hoog, terwijl er nog geen signalen zijn dat de situatie aan het verbeteren is. De inflatie vormt geen echt knelpunt, zodat de FED wel degelijk de ruimte heeft om de rente nog te verlagen.

De meeste analisten verwachten dat de centrale bank niets zal doen in afwachting van de volgende FED-meeting die op 19 en 20 juni wordt georganiseerd.

Maar volgens de analisten moeten van een rentedaling geen wonderen worden verwacht. De langetermijnrente staat al laag en dat heeft tot dusver weinig effect gehad op de economie in de Verenigde Staten.

Het sentiment wordt onder andere positief beïnvloed door het feit dat de Chinese centrale bank haar basisrente met een kwart procent verlaagde. De maatregel kwam totaal onverwacht en algemeen wordt verwacht dat ook andere centrale banken nu in actie gaan schieten.FED houdt poeder voorlopig droog Chairman Ben Bernanke verklaarde vandaag dat de Federal Reserve voorbereid is om verdere stappen te ondernemen wanneer dat noodzakelijk zou zijn. Anderzijds gaf Bernanke aan dat het niet nodig is om te snel tot actie over te gaan. Wel moet de evolutie van de Europese begrotingscrisis volgens hem goed in de gaten worden gehouden. De werkloosheid in de Verenigde Staten blijft hoog, terwijl er nog geen signalen zijn dat de situatie aan het verbeteren is. De inflatie vormt geen echt knelpunt, zodat de FED wel degelijk de ruimte heeft om de rente nog te verlagen. De meeste analisten verwachten dat de centrale bank niets zal doen in afwachting van de volgende FED-meeting die op 19 en 20 juni wordt georganiseerd. Maar volgens de analisten moeten van een rentedaling geen wonderen worden verwacht. De langetermijnrente staat al laag en dat heeft tot dusver weinig effect gehad op de economie in de Verenigde Staten.