De Amerikaanse centrale bank heeft vooral Wall Street een handje toegestoken, zo luidt de algemene overtuiging. QE2 is er niet in geslaagd om de rente verder te verlagen, wel integendeel.

Daarnaast is er ook op het vlak van de werkloosheid weinig of niets verbeterd. Van de 76 ondervraagde economen en analisten was maar liefst 63% van mening dat alleen Wall Street van QE2 heeft geprofiteerd.

Scott Wren, senior equity strategist bij Wells Fargo Advisors, is van mening dat daar in de toekomst ook geen verandering in gaat komen. QE2 is weggegooid geld, aldus Wren.

De Amerikaanse centrale bank heeft vooral Wall Street een handje toegestoken, zo luidt de algemene overtuiging. QE2 is er niet in geslaagd om de rente verder te verlagen, wel integendeel. Daarnaast is er ook op het vlak van de werkloosheid weinig of niets verbeterd. Van de 76 ondervraagde economen en analisten was maar liefst 63% van mening dat alleen Wall Street van QE2 heeft geprofiteerd. Scott Wren, senior equity strategist bij Wells Fargo Advisors, is van mening dat daar in de toekomst ook geen verandering in gaat komen. QE2 is weggegooid geld, aldus Wren.