De aandacht zal vooral uitgaan naar de toelichting die de FED op de rentebeslissing gaat geven, meer bepaald wat betreft de programma's in het kader van de 'quantative easing'.

De werkloosheid is in juli weliswaar gedaald tot 9,40%, maar de meeste economen verwachten dat de werkloosheid later opnieuw gaat stijgen. Onder andere de Obama-administratie houdt rekening met een werkloosheidsgraad van 10%, waarna het weer naar omlaag kan.

FED-voorzitter Ben Bernanke verklaarde vorige week nog alles te zullen doen om de Amerikaanse economie te ondersteunen. De rentebeslissing wordt woensdagavond verwacht, na afloop van een meeting die twee dagen zal geduurd hebben.

De aandacht zal vooral uitgaan naar de toelichting die de FED op de rentebeslissing gaat geven, meer bepaald wat betreft de programma's in het kader van de 'quantative easing'.De werkloosheid is in juli weliswaar gedaald tot 9,40%, maar de meeste economen verwachten dat de werkloosheid later opnieuw gaat stijgen. Onder andere de Obama-administratie houdt rekening met een werkloosheidsgraad van 10%, waarna het weer naar omlaag kan. FED-voorzitter Ben Bernanke verklaarde vorige week nog alles te zullen doen om de Amerikaanse economie te ondersteunen. De rentebeslissing wordt woensdagavond verwacht, na afloop van een meeting die twee dagen zal geduurd hebben.