Ian Bremmer, de bekende Eurasia Group president, waarschuwt dat de buitenlandse politiek van de Verenigde Staten een veel grotere bedreiging vormt dan algemeen wordt aangenomen. Sommige allianties van de VS met andere landen zijn namelijk op losse schroeven komen te staan.

Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de verhouding met China, die onder druk is komen te staan als gevolg van de oplopende spanningen met Japan. Japan is een traditionele bondgenoot van de VS die niet zo heel snel in de steek zal gelaten worden. Maar ook met andere landen dreigen de verhoudingen minder goed te worden dan ze in het verleden waren, waarbij onder andere aan Egypte kan worden gedacht.

Ian Bremmer, de bekende Eurasia Group president, waarschuwt dat de buitenlandse politiek van de Verenigde Staten een veel grotere bedreiging vormt dan algemeen wordt aangenomen. Sommige allianties van de VS met andere landen zijn namelijk op losse schroeven komen te staan. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de verhouding met China, die onder druk is komen te staan als gevolg van de oplopende spanningen met Japan. Japan is een traditionele bondgenoot van de VS die niet zo heel snel in de steek zal gelaten worden. Maar ook met andere landen dreigen de verhoudingen minder goed te worden dan ze in het verleden waren, waarbij onder andere aan Egypte kan worden gedacht.