De index stond deze maand nog op 17, of 5 punten lager dan in mei. Na twee maanden van stijging is de housing market index teruggevallen tot het laagste niveau sinds maart.

De cijfers over de Amerikaanse bouwsector zijn belangrijker dan ooit, want jobcreatie in de bouwsector is belangrijk om als motor van de ganse economie in de Verenigde Staten te fungeren.

Het afnemend vertrouwen bij kandidaat-bouwers heeft onder andere te maken met het wegvallen van de steunmaatregelen die door de overheid ingesteld waren. Die steunmaatregelen kon kandidaat-bouwers of -kopers tot 8000 dollar opleveren.

Paul Dales, econoom bij Capital Economic, sprak van een wake-up call die aangeeft dat zonder steun de bouwsector weer dreigt weg te zakken. Dales sluit een double-dip in de bouwsector niet uit.

De index stond deze maand nog op 17, of 5 punten lager dan in mei. Na twee maanden van stijging is de housing market index teruggevallen tot het laagste niveau sinds maart. De cijfers over de Amerikaanse bouwsector zijn belangrijker dan ooit, want jobcreatie in de bouwsector is belangrijk om als motor van de ganse economie in de Verenigde Staten te fungeren. Het afnemend vertrouwen bij kandidaat-bouwers heeft onder andere te maken met het wegvallen van de steunmaatregelen die door de overheid ingesteld waren. Die steunmaatregelen kon kandidaat-bouwers of -kopers tot 8000 dollar opleveren. Paul Dales, econoom bij Capital Economic, sprak van een wake-up call die aangeeft dat zonder steun de bouwsector weer dreigt weg te zakken. Dales sluit een double-dip in de bouwsector niet uit.