Voorlopig valt daar echter niet veel van te merken. Er is nog steeds een overaanbod aan huizen op de markt, dit als gevolg van de foreclosures (gedwongen verkopen van huizen).

Zolang de voorraden langs de markt niet zijn weggewerkt, kan de vastgoedmarkt zich niet herstellen en kan ook de bouwsector niet aantrekken. Bijkomende handicap is de werkloosheid, waardoor het aantal kandidaat-kopers afneemt.

KB Home heeft vorige week de resultaten bekendgemaakt. Die waren wat beter dan verwacht, maar de evolutie van het orderboekje van dit bouwbedrijf liet weinig goeds vermoeden.

Het aantal huizen waarvoor een contract is getekend, ligt duidelijk onder het niveau van vorig jaar. Het netto aantal bestellingen daalde op jaarbasis met meer dan 20%.

Voorlopig valt daar echter niet veel van te merken. Er is nog steeds een overaanbod aan huizen op de markt, dit als gevolg van de foreclosures (gedwongen verkopen van huizen). Zolang de voorraden langs de markt niet zijn weggewerkt, kan de vastgoedmarkt zich niet herstellen en kan ook de bouwsector niet aantrekken. Bijkomende handicap is de werkloosheid, waardoor het aantal kandidaat-kopers afneemt. KB Home heeft vorige week de resultaten bekendgemaakt. Die waren wat beter dan verwacht, maar de evolutie van het orderboekje van dit bouwbedrijf liet weinig goeds vermoeden. Het aantal huizen waarvoor een contract is getekend, ligt duidelijk onder het niveau van vorig jaar. Het netto aantal bestellingen daalde op jaarbasis met meer dan 20%.