Bedrijven willen alleen zaken doen met financieel krachtige instellingen dus zullen zij minder vaak BNP Paribas inschakelen.

Om het kapitaal te verhogen zal de bank wellicht een emissie moeten doen waardoor de winst zal verwateren.

Bovendien wordt er wellicht een of twee jaar geen dividend uitgekeerd. Dat helpt het vertrouwen van de belegger niet. Natuurlijk kan men de zaak voor de rechter laten komen.

Maar dan is er jarenlang een slepend proces wat zorgt voor een langere onzekerheid bij beleggers over de uiteindelijke afloop.

De Franse bank staat dus met de rug tegen de muur. Een schikking lijkt dan derhalve de enige uitweg. De interne richtlijnen zullen bij BNP Paribas scherper worden. Want liever een extra formulier voor de klant dan een nieuwe boete.

Bedrijven willen alleen zaken doen met financieel krachtige instellingen dus zullen zij minder vaak BNP Paribas inschakelen. Om het kapitaal te verhogen zal de bank wellicht een emissie moeten doen waardoor de winst zal verwateren. Bovendien wordt er wellicht een of twee jaar geen dividend uitgekeerd. Dat helpt het vertrouwen van de belegger niet. Natuurlijk kan men de zaak voor de rechter laten komen. Maar dan is er jarenlang een slepend proces wat zorgt voor een langere onzekerheid bij beleggers over de uiteindelijke afloop. De Franse bank staat dus met de rug tegen de muur. Een schikking lijkt dan derhalve de enige uitweg. De interne richtlijnen zullen bij BNP Paribas scherper worden. Want liever een extra formulier voor de klant dan een nieuwe boete.