Een belangrijke Syrische oppositieleider verklaarde vandaag in een telefonisch gesprek, 'ergens' vanuit Syrië, dat er zeer voorzichtig moet worden ingegrepen in zijn land. Een militaire interventie die het gezag van president Assad verzwakt, zou wel eens een vervelend neveneffect kunnen opleveren.

Het probleem is namelijk dat de oppositie in Syrië geen homogeen blok is, maar wel een aantal splintergroepen die eigenlijk niets anders doen dan elkaar bestrijden. In het ergste geval zou Al Queda een machtsgreep kunnen plegen en een dergelijk scenario bezorgt de Amerikanen uiteraard nachtmerries.

Een belangrijke Syrische oppositieleider verklaarde vandaag in een telefonisch gesprek, 'ergens' vanuit Syrië, dat er zeer voorzichtig moet worden ingegrepen in zijn land. Een militaire interventie die het gezag van president Assad verzwakt, zou wel eens een vervelend neveneffect kunnen opleveren. Het probleem is namelijk dat de oppositie in Syrië geen homogeen blok is, maar wel een aantal splintergroepen die eigenlijk niets anders doen dan elkaar bestrijden. In het ergste geval zou Al Queda een machtsgreep kunnen plegen en een dergelijk scenario bezorgt de Amerikanen uiteraard nachtmerries.