In de klassieke industrielanden is de economische activiteit volgens Bart Van Craeynest van Petercam duidelijk terug aan het aantrekken. Vooral in de VS lijkt de basis gelegd voor een duurzaam economisch herstel op basis van een verdere herleving van de huizenmarkt en toenemende bedrijfsinvesteringen.

Dat herstel zal de komende kwartalen doorzetten, op voorwaarde dat de republikeinen de nakende discussie over het schuldenplafond niet opnieuw op de spits drijven.

Daarnaast is ook in Japan de economie aan het aantrekken. De eerste indicaties van het anti-crisisbeleid zijn daar duidelijk positief.

In de klassieke industrielanden is de economische activiteit volgens Bart Van Craeynest van Petercam duidelijk terug aan het aantrekken. Vooral in de VS lijkt de basis gelegd voor een duurzaam economisch herstel op basis van een verdere herleving van de huizenmarkt en toenemende bedrijfsinvesteringen. Dat herstel zal de komende kwartalen doorzetten, op voorwaarde dat de republikeinen de nakende discussie over het schuldenplafond niet opnieuw op de spits drijven. Daarnaast is ook in Japan de economie aan het aantrekken. De eerste indicaties van het anti-crisisbeleid zijn daar duidelijk positief.