De aandelen markten hadden het volgens Philips Gijsels, hoofdstrateeg van BNP Paribas Private Banking, de afgelopen dagen een beetje moeilijker. De onzekerheid met betrekking tot het referendum in de Krim over het week-end en de tegenvallende cijfers uit China speelt de markt parten.

Wat de toestand in de Oekraine betreft gaat Gijsels er nog steeds van uit dat het niet tot een regelrechte escalatie zal komen. Vermits de Russische bevolking de meerderheid heeft in de Krim zal er waarschijnlijk gekozen worden voor een afscheiding.

Die nieuwe machthebbers van de Oekraine en de internationale gemeenschap zal dit niet erkennen. Maar de kans dat er ook daadwerkelijk wordt ingegrepen is bijzonder klein. Dit betekent dat de zaak zal overwaaien en dat de marktimpact eerder beperkt zal zijn.

De aandelen markten hadden het volgens Philips Gijsels, hoofdstrateeg van BNP Paribas Private Banking, de afgelopen dagen een beetje moeilijker. De onzekerheid met betrekking tot het referendum in de Krim over het week-end en de tegenvallende cijfers uit China speelt de markt parten. Wat de toestand in de Oekraine betreft gaat Gijsels er nog steeds van uit dat het niet tot een regelrechte escalatie zal komen. Vermits de Russische bevolking de meerderheid heeft in de Krim zal er waarschijnlijk gekozen worden voor een afscheiding. Die nieuwe machthebbers van de Oekraine en de internationale gemeenschap zal dit niet erkennen. Maar de kans dat er ook daadwerkelijk wordt ingegrepen is bijzonder klein. Dit betekent dat de zaak zal overwaaien en dat de marktimpact eerder beperkt zal zijn.