Op de valutamarkten is de koers van de dollar eens te meer gedaald, zodat voor één euro opnieuw 1,3346 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie steeg opnieuw fors, meer bepaald met tot 2,64% tot 2,216%, een troy ounce goud werd op 1667 dollar opnieuw 15 dollar duurder en een vat ruwe olie (US Crude) kostte uiteindelijk nog altijd maar slechts iets meer dan 103 dollar.

Apple houdt Amerikaanse beurzen recht

Veel analisten benadrukten in de afgelopen dagen de rol van Apple op de Amerikaanse beurzen. Zonder rekening te houden met de resultaten van dit bedrijf zouden de resultaten van de Amerikaanse bedrijven niet met 6,10%, maar slechts met 3% zijn gestegen.

De afhankelijkheid van Apple houdt echter risico's voor de beurzen in. Zonder Apple zullen de Amerikaanse bedrijfsresultaten over het eerste kwartaal met 1,60% dalen, nu wordt op een breakeven gerekend. David Steinberg van DLS Capital merkt op dat Apple een geval apart blijft, er mag echter niet te veel rekening worden gehouden met dit bedrijf omdat het simpelweg niet richtinggevend is voor de Amerikaanse consument. De koers van Apple viel vandaag weer terug onder het niveau van 600 dollar.

Op de valutamarkten is de koers van de dollar eens te meer gedaald, zodat voor één euro opnieuw 1,3346 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie steeg opnieuw fors, meer bepaald met tot 2,64% tot 2,216%, een troy ounce goud werd op 1667 dollar opnieuw 15 dollar duurder en een vat ruwe olie (US Crude) kostte uiteindelijk nog altijd maar slechts iets meer dan 103 dollar. Apple houdt Amerikaanse beurzen recht Veel analisten benadrukten in de afgelopen dagen de rol van Apple op de Amerikaanse beurzen. Zonder rekening te houden met de resultaten van dit bedrijf zouden de resultaten van de Amerikaanse bedrijven niet met 6,10%, maar slechts met 3% zijn gestegen. De afhankelijkheid van Apple houdt echter risico's voor de beurzen in. Zonder Apple zullen de Amerikaanse bedrijfsresultaten over het eerste kwartaal met 1,60% dalen, nu wordt op een breakeven gerekend. David Steinberg van DLS Capital merkt op dat Apple een geval apart blijft, er mag echter niet te veel rekening worden gehouden met dit bedrijf omdat het simpelweg niet richtinggevend is voor de Amerikaanse consument. De koers van Apple viel vandaag weer terug onder het niveau van 600 dollar.