De werkgelegenheidsindicatoren in de Verenigde Staten laten volgens professor Stefan Duchateau nog steeds te wensen over en de inflatie blijft een zeer matige ontwikkeling kennen. Beide parameters worden precies daarom met verscherpte aandacht gevolgd.

Te snel overgaan tot een verhoging van de LT rente zou immers de creatie van werkgelegenheid onnodig afremmen. Wanneer echter de LT rente te lang kunstmatig laag wordt gehouden, dan kan de inflatie ontsporen hetgeen met abrupte rentestijgingen moet worden bestreden en dat laatste zou de positieve resultaten uit de inspanningen van de laatste jaren op korte tijd vernietigen. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De werkgelegenheidsindicatoren in de Verenigde Staten laten volgens professor Stefan Duchateau nog steeds te wensen over en de inflatie blijft een zeer matige ontwikkeling kennen. Beide parameters worden precies daarom met verscherpte aandacht gevolgd. Te snel overgaan tot een verhoging van de LT rente zou immers de creatie van werkgelegenheid onnodig afremmen. Wanneer echter de LT rente te lang kunstmatig laag wordt gehouden, dan kan de inflatie ontsporen hetgeen met abrupte rentestijgingen moet worden bestreden en dat laatste zou de positieve resultaten uit de inspanningen van de laatste jaren op korte tijd vernietigen. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.