De U.S. consumer sentiment index is in november teruggevallen tot het zwakste niveau in drie maanden. De daling van het consumentenvertrouwen heeft te maken met de sombere vooruitzichten voor de arbeidsmarkt en voor de gemiddelde inkomens.

De Reuters/University of Michigan Surveys of Consumers maakte bekend dat de sentimentindex voor november op 66 uitkwam en dat was de laagste stand sinds augustus.

De index kwam ook onder de verwachtingen uit, want de analisten hadden gerekend op een indexstand van 71, of een stijging van de 68,60 die voor de maand oktober werd opgetekend.

De U.S. consumer sentiment index is in november teruggevallen tot het zwakste niveau in drie maanden. De daling van het consumentenvertrouwen heeft te maken met de sombere vooruitzichten voor de arbeidsmarkt en voor de gemiddelde inkomens. De Reuters/University of Michigan Surveys of Consumers maakte bekend dat de sentimentindex voor november op 66 uitkwam en dat was de laagste stand sinds augustus. De index kwam ook onder de verwachtingen uit, want de analisten hadden gerekend op een indexstand van 71, of een stijging van de 68,60 die voor de maand oktober werd opgetekend.