Amerikaanse beurzen weer in de plus

De Amerikaanse beurzen noteren na een afwachtende opening weer in de plus, met meestal beperkte winsten voor de belangrijkste indices. Vooral de Nasdaq is goed op dreef, deze index kan een winst van ruim driekwart procent vasthouden. Vooral de obligatiemarkt blijft zich erg volatiel gedragen.

De overweging van Amerikaanse en Europese aandelen lijkt volgens professor Stefan Duchateau evident. Europa krijgt zelfs een lichte voorkeur. De prognose op korte termijn is wat genuanceerder. Aan de andere kant van de grote plas lijkt immers al zeer veel goed nieuws in de prijzen vervat.

Dat kan je op eenduidig afleiden aan de zeer lauwe reactie van de Amerikaanse aandelenmarkt na het uitmuntende werkgelegenheidsrapport van vrijdag. Deze statistiek duidde op een ideaal cijfer:

Precies genoeg om het conjuncturele herstel te bevestigen, maar voldoende laag om een geen inflatie te veroorzaken. Just what the doctor ordered.

De ingehouden reactie op de beurs geeft aan dat een dergelijk positief scenario reeds werd geanticipeerd. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content