De beleggers zullen waarschijnlijk het poeder droog houden in afwachting van de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand november volgende vrijdag. De consensusverwachting is dat er vorige maand 180.000 jobs zijn bijgekomen buiten de landbouwsector.

Dat zou neerkomen op een vertraging ten opzichte van de maand voordien. Anderzijds kan de werkloosheidsgraad zijn gestegen van 7,20 tot 7,30%. De werkloosheidscijfers zijn uiteraard belangrijk voor de Amerikaanse centrale bank, die een beslissing zal moeten nemen over het terugschroeven van de steunmaatregelen.

De beleggers zullen waarschijnlijk het poeder droog houden in afwachting van de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand november volgende vrijdag. De consensusverwachting is dat er vorige maand 180.000 jobs zijn bijgekomen buiten de landbouwsector. Dat zou neerkomen op een vertraging ten opzichte van de maand voordien. Anderzijds kan de werkloosheidsgraad zijn gestegen van 7,20 tot 7,30%. De werkloosheidscijfers zijn uiteraard belangrijk voor de Amerikaanse centrale bank, die een beslissing zal moeten nemen over het terugschroeven van de steunmaatregelen.