Sommige beleggers houden het poeder echter droog in afwachting van de getuigenis die FED-voorzitter Ben Bernanke morgen zal geven.

De kans bestaat dat Bernanke iets zal vertellen over de timing van het terugschroeven van het programma voor inkoop van eigen aandelen, hoewel dat allesbehalve zeker is.

Het is precies die vrees voor het terugschroeven van het programma voor de inkoop van eigen aandelen dat op de goudprijs weegt.

Die bereikte gisteren het laagste punt sinds april van vorig jaar, om uiteindelijk toch iets hoger af te sluiten. Voordien was de goudprijs zeven dagen op rij lager gesloten.

Sommige beleggers houden het poeder echter droog in afwachting van de getuigenis die FED-voorzitter Ben Bernanke morgen zal geven. De kans bestaat dat Bernanke iets zal vertellen over de timing van het terugschroeven van het programma voor inkoop van eigen aandelen, hoewel dat allesbehalve zeker is. Het is precies die vrees voor het terugschroeven van het programma voor de inkoop van eigen aandelen dat op de goudprijs weegt. Die bereikte gisteren het laagste punt sinds april van vorig jaar, om uiteindelijk toch iets hoger af te sluiten. Voordien was de goudprijs zeven dagen op rij lager gesloten.