Intel is het voorwerp van een onderzoek gevoerd door de U.S. Federal Trade Commission. Die beschuldigt de grootste chipproducent in de wereld er van zijn machtspositie te misbruiken.

Intel zou het de concurrenten moeilijk maken om de markt te betreden met chips van goede kwaliteit. De consument zou daardoor beperkt worden in zijn keuzemogelijkheden.

Intel controleert meer dan 80% van de wereldwijde markt voor computerchips, met grote voorsprong op concurrenten als Advanced Micro Devices. In sommige gevallen zouden bedrijven als AMD echter betere producten op de markt brengen.

Intel is het voorwerp van een onderzoek gevoerd door de U.S. Federal Trade Commission. Die beschuldigt de grootste chipproducent in de wereld er van zijn machtspositie te misbruiken. Intel zou het de concurrenten moeilijk maken om de markt te betreden met chips van goede kwaliteit. De consument zou daardoor beperkt worden in zijn keuzemogelijkheden. Intel controleert meer dan 80% van de wereldwijde markt voor computerchips, met grote voorsprong op concurrenten als Advanced Micro Devices. In sommige gevallen zouden bedrijven als AMD echter betere producten op de markt brengen.