Algemeen wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale het bedrag voorzien voor de inkoop van eigen obligaties nog eens met 10 miljard dollar zal afbouwen tot nog 45 miljard dollar. De financiële markten zullen vooral oor hebben voor wat Janet Yellen te vertellen zal hebben.

Maar op de achtergrond zijn er natuurlijk ook al de Amerikaanse werkloosheidscijfers die vrijdag bekendgemaakt worden. Algemeen wordt gerekend op een toename van het aantal nieuwe jobs met 200.000, terwijl de werkloosheidsgraad naar alle waarschijnlijkheid 6,60% zal bedragen.

Algemeen wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale het bedrag voorzien voor de inkoop van eigen obligaties nog eens met 10 miljard dollar zal afbouwen tot nog 45 miljard dollar. De financiële markten zullen vooral oor hebben voor wat Janet Yellen te vertellen zal hebben. Maar op de achtergrond zijn er natuurlijk ook al de Amerikaanse werkloosheidscijfers die vrijdag bekendgemaakt worden. Algemeen wordt gerekend op een toename van het aantal nieuwe jobs met 200.000, terwijl de werkloosheidsgraad naar alle waarschijnlijkheid 6,60% zal bedragen.