De financiële markten zijn er natuurlijk vooral in geïnteresseerd om meer te vernemen over het tijdschema van de 'tapering', hoewel het allesbehalve zeker is dat de Amerikaanse centrale bank een tip van die sluier zal oplichten. De meeste economen verwachten dat de FED volgende maand al haar steunmaatregelen zal terugschroeven.

Dat hoeft echter geen grote schokken te veroorzaken, FED-voorzitter Ben Bernanke is voorzichtig genoeg om de inkoop van staatsobligaties geleidelijk aan af te bouwen. Inmiddels vertoont de 10-jarige rente in de Verenigde Staten vandaag opnieuw een stijgende trend.

De financiële markten zijn er natuurlijk vooral in geïnteresseerd om meer te vernemen over het tijdschema van de 'tapering', hoewel het allesbehalve zeker is dat de Amerikaanse centrale bank een tip van die sluier zal oplichten. De meeste economen verwachten dat de FED volgende maand al haar steunmaatregelen zal terugschroeven. Dat hoeft echter geen grote schokken te veroorzaken, FED-voorzitter Ben Bernanke is voorzichtig genoeg om de inkoop van staatsobligaties geleidelijk aan af te bouwen. Inmiddels vertoont de 10-jarige rente in de Verenigde Staten vandaag opnieuw een stijgende trend.