Amerikaanse beurzen wachten op beslissing van de FED

De Amerikaanse beurzen noteren min of meer stabiel, waarbij de meeste beleggers het poeder droog houden in afwachting van de meeting van de Amerikaanse centrale bank. De belangrijkste indices blijven zodoende onveranderd dicht bij het slotniveau van gisteren. Ondertussen gaat er natuurlijk nog altijd heel wat aandacht uit naar de Krim.

Rusland wordt als Krim-opslorpende Natie volgens professor Stefan Duchateau alleen maar met wat symbolische Amerikaanse en Europese sancties afgestraft.

Op het referendum van zondag kon weliswaar enkel met “ja” worden geantwoord, maar deze hoogstbedenkelijke beperking van het aantal keuzemogelijkheden werd ruimschoots gecompenseerd door de massale opkomst van de kiezers.

Na een dergelijk plebisciet is het voor het Westen zeer moeilijk om zware strafmaatregelen op economisch vlak uit te vaardigen. Dit zou enkel te verantwoorden zijn indien de Russische tsaar zijn wellustige blik nog verder westwaarts zou richten. Naar de oostelijke rand van de Oekraïne, bijvoorbeeld. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content