De index van de aankoopmanagers in de dienstensector kwam in januari uit op 42,90, tegenover 40,10 in december. Dat is een stijging, terwijl de analisten op een daling hadden gerekend.

De consensusverwachting was dat de ISM-index verder zou zijn gedaald tot 39. Van een herstel is volgens de analisten nog geen sprake, maar het positieve nieuws is dat de terugval tot stilstand werd gebracht.

Elke stand van de index boven 50 wijst op een krimp van de activiteiten in de dienstensector, boven 50 is er sprake van groei.

De index van de aankoopmanagers in de dienstensector kwam in januari uit op 42,90, tegenover 40,10 in december. Dat is een stijging, terwijl de analisten op een daling hadden gerekend. De consensusverwachting was dat de ISM-index verder zou zijn gedaald tot 39. Van een herstel is volgens de analisten nog geen sprake, maar het positieve nieuws is dat de terugval tot stilstand werd gebracht. Elke stand van de index boven 50 wijst op een krimp van de activiteiten in de dienstensector, boven 50 is er sprake van groei.