Met een verlies van ruim een half procent is de Dow Jones momenteel de sterkste daler. Op de valutamarkten ligt de dollar opnieuw wat zwakker op koers. Opvallende bewegers zijn er bij de blue chips eigenlijk niet, Apple lijkt voorlopig aan vaart te hebben verloren.

FED wacht op oplossingen uit Washington

Het excessieve aangaan van schulden, aangejaagd door het drukken van geld, heeft volgens Tony Crescenzi van PIMCO het pad geplaveid naar de wereldwijde schuldencrisis.

Meer geld bijdrukken is de snelweg naar de uitweg. Fed-voorzitter Ben Bernanke, die een expert is op het gebied van de Grote Depressie, begrijpt de verwoestende kracht van deflatie en alle maatregelen die hij neemt zijn erop gericht om dit te voorkomen.

Dit is ook een van de redenen waarom de Fed op 13 september voor het eerst een expliciete inflatiedoelstelling in zijn beleidsverklaring opnam.

Er moet meer zorg worden besteed aan het voorkomen dat ons systeem van fractioneel bankieren een puinhoop wordt. Daarom eisen toezichthouders van banken dat ze meer kapitaal aanhouden, minder handelen voor eigen rekening, en hun bedrijfsmodellen meer richting een nutsfunctie omvormen.

De Fed is Tony Crescenzi momenteel de enige actieve speler, angstvallig wachtend - en bruggen bouwend - op het moment waarop Washington met oplossingen komt voor de vele economische uitdagingen waar de VS voor staat.

Met een verlies van ruim een half procent is de Dow Jones momenteel de sterkste daler. Op de valutamarkten ligt de dollar opnieuw wat zwakker op koers. Opvallende bewegers zijn er bij de blue chips eigenlijk niet, Apple lijkt voorlopig aan vaart te hebben verloren. FED wacht op oplossingen uit WashingtonHet excessieve aangaan van schulden, aangejaagd door het drukken van geld, heeft volgens Tony Crescenzi van PIMCO het pad geplaveid naar de wereldwijde schuldencrisis.Meer geld bijdrukken is de snelweg naar de uitweg. Fed-voorzitter Ben Bernanke, die een expert is op het gebied van de Grote Depressie, begrijpt de verwoestende kracht van deflatie en alle maatregelen die hij neemt zijn erop gericht om dit te voorkomen. Dit is ook een van de redenen waarom de Fed op 13 september voor het eerst een expliciete inflatiedoelstelling in zijn beleidsverklaring opnam. Er moet meer zorg worden besteed aan het voorkomen dat ons systeem van fractioneel bankieren een puinhoop wordt. Daarom eisen toezichthouders van banken dat ze meer kapitaal aanhouden, minder handelen voor eigen rekening, en hun bedrijfsmodellen meer richting een nutsfunctie omvormen. De Fed is Tony Crescenzi momenteel de enige actieve speler, angstvallig wachtend - en bruggen bouwend - op het moment waarop Washington met oplossingen komt voor de vele economische uitdagingen waar de VS voor staat.