Na afloop van dat resultatenseizoen zal de aandacht van de beleggers zich weer naar andere problemen richten. Met de lopende politieke strijd rond het schuldenplafond riskeren de VS weer een verlaging van de kredietwaardigheid, ook als er op het laatste moment alsnog een overeenkomst wordt bereikt.

Goldman Sachs verwacht echter een zwakke reactie van de markt op een dergelijke afwaardering. Dat wil zeggen, zolang er geen crisis ontstaat waarbij bijvoorbeeld werkelijk delen van de overheid moeten worden gesloten. Voorlopig lijkt er van een downgrading echter nog geen sprake te zijn.

Na afloop van dat resultatenseizoen zal de aandacht van de beleggers zich weer naar andere problemen richten. Met de lopende politieke strijd rond het schuldenplafond riskeren de VS weer een verlaging van de kredietwaardigheid, ook als er op het laatste moment alsnog een overeenkomst wordt bereikt. Goldman Sachs verwacht echter een zwakke reactie van de markt op een dergelijke afwaardering. Dat wil zeggen, zolang er geen crisis ontstaat waarbij bijvoorbeeld werkelijk delen van de overheid moeten worden gesloten. Voorlopig lijkt er van een downgrading echter nog geen sprake te zijn.