Veel analisten blijven zich verbazen over het feit dat de koersen zo goed stand houden, rekening gehouden met de externe omstandigheden.

Aan het begin van de week overheerste volgens ABN Amro het positieve gevoel dat centrale banken de economie de komende tijd blijven ondersteunen.

De Amerikaanse brede aandelenindex S&P500 sloot eerder deze week voor het eerst in de historie boven de 2000-punten grens. Dit niveau kon echter niet worden vastgehouden want donderdag kreeg de toegenomen onrust in Oost-Oekraïne de overhand.

Veel analisten blijven zich verbazen over het feit dat de koersen zo goed stand houden, rekening gehouden met de externe omstandigheden. Aan het begin van de week overheerste volgens ABN Amro het positieve gevoel dat centrale banken de economie de komende tijd blijven ondersteunen. De Amerikaanse brede aandelenindex S&P500 sloot eerder deze week voor het eerst in de historie boven de 2000-punten grens. Dit niveau kon echter niet worden vastgehouden want donderdag kreeg de toegenomen onrust in Oost-Oekraïne de overhand.