Op zijn zachtst gezegd is er sprake van grote bewegingen op de financiële markten, wat zich op de eerste plaats vertaald in een forse koersdaling bij de Amerikaanse staatsobligaties. Het rendement op de 10-jarige staatsobligaties is inmiddels doorgestegen tot bijna 2,150%.

De dollar krijgt de kans op een beperkt herstel, maar vooral het goud moet het ontgelden. De goudprijs is inmiddels weggezakt tot onder het niveau van 1380 dollar. Daartegenover staat een stevige stijging van de goudprijs, voor een troy ounce goud moet inmiddels weer meer dan 96 dollar worden betaald.

Op zijn zachtst gezegd is er sprake van grote bewegingen op de financiële markten, wat zich op de eerste plaats vertaald in een forse koersdaling bij de Amerikaanse staatsobligaties. Het rendement op de 10-jarige staatsobligaties is inmiddels doorgestegen tot bijna 2,150%. De dollar krijgt de kans op een beperkt herstel, maar vooral het goud moet het ontgelden. De goudprijs is inmiddels weggezakt tot onder het niveau van 1380 dollar. Daartegenover staat een stevige stijging van de goudprijs, voor een troy ounce goud moet inmiddels weer meer dan 96 dollar worden betaald.