De uitgaven in de bouw zijn in juni in de VS voor de eerste keer in drie maanden opnieuw gestegen. Zowel de particuliere bouwopdrachten als de overheidsopdrachten gaven een herstel te zien.

In het geval van de overheid speelt het door president Obama aangekondigd stimuleringsprogramma van 78 miljard dollar een rol. Het herstel van de particuliere bouw versterkt anderzijds het vermoeden dat de VS-economie een bodem heeft bereikt.

Het Commerce Department maakte bekend dat de bouwuitgaven in juni met 0,30% zijn gestegen, waar de analisten uitgingen van een daling met 0,50%. De cijfers voor mei werden naar boven aangepast.

De uitgaven in de bouw zijn in juni in de VS voor de eerste keer in drie maanden opnieuw gestegen. Zowel de particuliere bouwopdrachten als de overheidsopdrachten gaven een herstel te zien. In het geval van de overheid speelt het door president Obama aangekondigd stimuleringsprogramma van 78 miljard dollar een rol. Het herstel van de particuliere bouw versterkt anderzijds het vermoeden dat de VS-economie een bodem heeft bereikt. Het Commerce Department maakte bekend dat de bouwuitgaven in juni met 0,30% zijn gestegen, waar de analisten uitgingen van een daling met 0,50%. De cijfers voor mei werden naar boven aangepast.