Het is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas interessant om op te merken dat de vermindering van USD 10 miljard in het steunprogramma van de Amerikaanse centrale bank er kwam ondanks wat recent tegenvallende cijfers en turbulentie bij de groeimarktenmunten.

Dit geeft aan dat er heel wat zal moeten gebeuren voordat de FED van het huidige traject zal afwijken. En dat is niet onlogisch als je bedenkt hoe belangrijk consistentie in monetair beleid is. De reactie op de markten was dan ook minimaal wat aangeeft dat de markten deze consensus hebben omhelsd en aanvaard.

Het is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas interessant om op te merken dat de vermindering van USD 10 miljard in het steunprogramma van de Amerikaanse centrale bank er kwam ondanks wat recent tegenvallende cijfers en turbulentie bij de groeimarktenmunten. Dit geeft aan dat er heel wat zal moeten gebeuren voordat de FED van het huidige traject zal afwijken. En dat is niet onlogisch als je bedenkt hoe belangrijk consistentie in monetair beleid is. De reactie op de markten was dan ook minimaal wat aangeeft dat de markten deze consensus hebben omhelsd en aanvaard.