De beleggers kregen volgens ABN Amro deze week al eerder te maken met tegenvallende macrocijfers uit de VS. Zo maakte salarisstrookverwerker ADP bekend dat de werkgelegenheid bij Amerikaanse bedrijven in maart met 158.000 banen is gegroeid.

De toename was fors lager dan verwacht. Economen hadden in doorsnee een groei van de werkgelegenheid met 200.000 banen voorspeld.

De inkoopmanagers voor de Amerikaanse dienstensector kwam uit op 54,4 tegen 56 een maand eerder. Verder bleek dat het aantal mensen in de Verenigde Staten, dat een eerste aanvraag voor een werkloosheidsuitkering deed, vorige week is gestegen naar 385.000.

De beleggers kregen volgens ABN Amro deze week al eerder te maken met tegenvallende macrocijfers uit de VS. Zo maakte salarisstrookverwerker ADP bekend dat de werkgelegenheid bij Amerikaanse bedrijven in maart met 158.000 banen is gegroeid. De toename was fors lager dan verwacht. Economen hadden in doorsnee een groei van de werkgelegenheid met 200.000 banen voorspeld. De inkoopmanagers voor de Amerikaanse dienstensector kwam uit op 54,4 tegen 56 een maand eerder. Verder bleek dat het aantal mensen in de Verenigde Staten, dat een eerste aanvraag voor een werkloosheidsuitkering deed, vorige week is gestegen naar 385.000.