De vorige week aangerichte schade kan voorlopig dus niet worden hersteld, wat onder andere te maken heeft met onzekerheid wat betreft de bedrijfsresultaten.

Vanavond na het slot van de beurs komt Yahoo met de bedrijfsresultaten, waarna morgen de stroom kwartaalcijfers helemaal op snelheid komt.

Deze en volgende week komen honderden Amerikaanse bedrijven met resultaten. Het zal vooral de kwaliteit van de cijfers zijn die het sentiment op de beurzen in de komende dagen zal bepalen.

Amerikaanse vastgoedsector lijkt aan de beterhand

De Amerikaanse huizenmarkt herstelt langzaam, waarbij nieuwe woningen een inhaalslag maken. Dit herstel ondersteunt de economische groei enigszins.

Verwacht wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat de groei van het bbp verbetert van 1,3% in het tweede kwartaal tot 1,8% of zelfs meer in het derde kwartaal.

Naast de huizenmarkt zijn de consumentenbestedingen een belangrijke groeicomponent, evenals de voorraadopbouw. De export en investeringen daarentegen zwakken af.

Op donderdag moet blijken of de duurzame goederen, die vorige maand ruim 13% daalden, een eenmalige val doormaakten. Er wordt een herstel van bijna 7% verwacht, vooral doordat Boeing meer orders heeft dan vorige maand. Exclusief transportmiddelen komt de verbetering neer op een kleine 1%.

Woensdag ontmoet Draghi verschillende commissies van de Bundestag en op dinsdag is de presentatie van het
werkgelegenheidsplan door Barroso.

Het blijft voorlopig druk met bedrijfscijfers. Internationaal komen Apple, SAP, Volkswagen, BASF, Colgate. Voor de beurs zijn deze van belang. Vorige week waren teleurstellende cijfers volgens Theodoor Gilissen Bankiers namelijk aanleiding voor een koersval.

De vorige week aangerichte schade kan voorlopig dus niet worden hersteld, wat onder andere te maken heeft met onzekerheid wat betreft de bedrijfsresultaten. Vanavond na het slot van de beurs komt Yahoo met de bedrijfsresultaten, waarna morgen de stroom kwartaalcijfers helemaal op snelheid komt. Deze en volgende week komen honderden Amerikaanse bedrijven met resultaten. Het zal vooral de kwaliteit van de cijfers zijn die het sentiment op de beurzen in de komende dagen zal bepalen. Amerikaanse vastgoedsector lijkt aan de beterhandDe Amerikaanse huizenmarkt herstelt langzaam, waarbij nieuwe woningen een inhaalslag maken. Dit herstel ondersteunt de economische groei enigszins. Verwacht wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat de groei van het bbp verbetert van 1,3% in het tweede kwartaal tot 1,8% of zelfs meer in het derde kwartaal. Naast de huizenmarkt zijn de consumentenbestedingen een belangrijke groeicomponent, evenals de voorraadopbouw. De export en investeringen daarentegen zwakken af. Op donderdag moet blijken of de duurzame goederen, die vorige maand ruim 13% daalden, een eenmalige val doormaakten. Er wordt een herstel van bijna 7% verwacht, vooral doordat Boeing meer orders heeft dan vorige maand. Exclusief transportmiddelen komt de verbetering neer op een kleine 1%. Woensdag ontmoet Draghi verschillende commissies van de Bundestag en op dinsdag is de presentatie van het werkgelegenheidsplan door Barroso. Het blijft voorlopig druk met bedrijfscijfers. Internationaal komen Apple, SAP, Volkswagen, BASF, Colgate. Voor de beurs zijn deze van belang. Vorige week waren teleurstellende cijfers volgens Theodoor Gilissen Bankiers namelijk aanleiding voor een koersval.