De Amerikaanse beurzen proberen zodoende een positief slotpunt te zetten achter Q1. Op de obligatiemarkt zet de correctie in de 10-jarige Amerikaanse rente zich verder.

Amerikaanse indicatoren weer minder goed

In de Verenigde Staten waren de indicatoren volgens ABN Amro minder goed. Het consumentenvertrouwen liep weer terug, de groei van de orders voor duurzame goederen viel tegen en de kredietverlening aan bedrijven vertoonde een teleurstellend verloop.

Alleen het aantal WW-uitkeringen vertoonde in de week tot en met 24 maart een daling, maar dan wel ten opzichte van opwaarts bijgestelde aantallen in de daaraan voorafgaande weken.

De hoeveelheid bedrijfsnieuws neemt duidelijk af en het duurt nog even voor de stroom resultaten over het eerste kwartaal op gang komt.

De Amerikaanse beurzen proberen zodoende een positief slotpunt te zetten achter Q1. Op de obligatiemarkt zet de correctie in de 10-jarige Amerikaanse rente zich verder. Amerikaanse indicatoren weer minder goed In de Verenigde Staten waren de indicatoren volgens ABN Amro minder goed. Het consumentenvertrouwen liep weer terug, de groei van de orders voor duurzame goederen viel tegen en de kredietverlening aan bedrijven vertoonde een teleurstellend verloop. Alleen het aantal WW-uitkeringen vertoonde in de week tot en met 24 maart een daling, maar dan wel ten opzichte van opwaarts bijgestelde aantallen in de daaraan voorafgaande weken. De hoeveelheid bedrijfsnieuws neemt duidelijk af en het duurt nog even voor de stroom resultaten over het eerste kwartaal op gang komt.