Ben Bernanke verraste veel beleggers, inclusief Philippe Gijsels van BNP Paribas, door het tapering-proces al in december op gang te schieten. Het is misschien inderdaad wat verrassend dat de beslissing zo dicht bij Kerstmis is gevallen, op de laatste meeting van Bernanke als president van de FED.

Minder verrassend is volgens Gijsels de positieve reacties van de beurs. Iedereen wist weliswaar dat het taperen zou beginnen, maar er heerste op de beurzen een stemming van 'eerst zien en dan geloven'. Inmiddels hebben de beleggers het bewijs gekregen dat het de FED menens is.

Ben Bernanke verraste veel beleggers, inclusief Philippe Gijsels van BNP Paribas, door het tapering-proces al in december op gang te schieten. Het is misschien inderdaad wat verrassend dat de beslissing zo dicht bij Kerstmis is gevallen, op de laatste meeting van Bernanke als president van de FED. Minder verrassend is volgens Gijsels de positieve reacties van de beurs. Iedereen wist weliswaar dat het taperen zou beginnen, maar er heerste op de beurzen een stemming van 'eerst zien en dan geloven'. Inmiddels hebben de beleggers het bewijs gekregen dat het de FED menens is.