De belangrijkste indices noteren niet zo ver boven het slotniveau van afgelopen vrijdag, hoewel de winst voor de Nasdaq toch oploopt richting een half procent.

Een opvallende stijger is eens te meer Apple, de koers van dit aandeel wint meer dan 2%, wat overeenstemt met een sprong voorwaarts van bijna 15 dollar.

Daarmee begeeft de koers van Apple zich in de richting van nieuwe historische recordniveaus. Niets of niemand lijkt dit aandeel te kunnen stoppen.

Opwaartse uitbraak wereldbeurzen op komst?

De iShares MSCI All Countries World Index Fund kan nog steeds een (H)oofd-(S)chouderpatroon vormen onder druk van de dalende weerstandlijn langs de toppen van 2011 en 2012.

Symmetrie in de koersniveaus van de schouders is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een veelvoorkomend verschijnsel. In kwantitatieve zin kleurt de candle nu blauw, hetgeen een aantrekkend positief momentum weerspiegelt.

Eind januari van dit jaar werd na de positieve kruising tussen het 20-/120-daags koersgemiddelde deze conditie ook waargenomen. Een opwaartse uitbraak boven de dalende weerstandlijn lijkt naderbij te komen.

De aandelenindices in Brazilië, China, Rusland en Japan zorgen als gevolg van de aanhoudende dalende trend voor een rem op al teveel optimisme. Deze negatieve divergentie blijft vanuit risicomanagement aandacht verdienen.

De belangrijkste indices noteren niet zo ver boven het slotniveau van afgelopen vrijdag, hoewel de winst voor de Nasdaq toch oploopt richting een half procent. Een opvallende stijger is eens te meer Apple, de koers van dit aandeel wint meer dan 2%, wat overeenstemt met een sprong voorwaarts van bijna 15 dollar. Daarmee begeeft de koers van Apple zich in de richting van nieuwe historische recordniveaus. Niets of niemand lijkt dit aandeel te kunnen stoppen. Opwaartse uitbraak wereldbeurzen op komst? De iShares MSCI All Countries World Index Fund kan nog steeds een (H)oofd-(S)chouderpatroon vormen onder druk van de dalende weerstandlijn langs de toppen van 2011 en 2012. Symmetrie in de koersniveaus van de schouders is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een veelvoorkomend verschijnsel. In kwantitatieve zin kleurt de candle nu blauw, hetgeen een aantrekkend positief momentum weerspiegelt. Eind januari van dit jaar werd na de positieve kruising tussen het 20-/120-daags koersgemiddelde deze conditie ook waargenomen. Een opwaartse uitbraak boven de dalende weerstandlijn lijkt naderbij te komen. De aandelenindices in Brazilië, China, Rusland en Japan zorgen als gevolg van de aanhoudende dalende trend voor een rem op al teveel optimisme. Deze negatieve divergentie blijft vanuit risicomanagement aandacht verdienen.