In de VS laaft het paard zich volgens professor Stefan Duchateau steeds nadrukkelijker aan zijn monetaire drinkbak. De industriële productie geeft intussen zeer overtuigende cijfers te kennen, met zelfs de hoogste stijging in de gemiddelde werkweek sedert 1945. Dit laatste is niet onbelangrijk.

Dit betekent echter ook dat het herstel van de economie stilaan maar zeker loonspanningen veroorzaakt in de werkgelegenheid. Bij een verdere bevestiging van deze trend vervalt de laatste smalle verdedigingsstrook waarop Fed-Voorzitter Yellen zich baseert om de rentetarieven op lange termijn extreem laag te houden. De inflatie is immers al (lichtjes) aan het stijgen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

In de VS laaft het paard zich volgens professor Stefan Duchateau steeds nadrukkelijker aan zijn monetaire drinkbak. De industriële productie geeft intussen zeer overtuigende cijfers te kennen, met zelfs de hoogste stijging in de gemiddelde werkweek sedert 1945. Dit laatste is niet onbelangrijk. Dit betekent echter ook dat het herstel van de economie stilaan maar zeker loonspanningen veroorzaakt in de werkgelegenheid. Bij een verdere bevestiging van deze trend vervalt de laatste smalle verdedigingsstrook waarop Fed-Voorzitter Yellen zich baseert om de rentetarieven op lange termijn extreem laag te houden. De inflatie is immers al (lichtjes) aan het stijgen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.