Goede tot zeer goede cijfers over de Amerikaanse economie en toch onrust op de financiële markten, met koersdalingen op zowel de aandelen- als de obligatiemarkten.

Beleggers vrezen volgens ABN Amro dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken eerder dan tot dusverre gedacht het opkoopprogramma van obligaties zal afbouwen, ook wel 'tapering' genoemd.

Op zichzelf is de reactie bij beleggers begrijpelijk en de kans, dat de Federal Reserve al volgende week stappen bekend maakt om het huidige opkoopprogramma van USD 85 miljard te verminderen, is fors toegenomen. Dinsdagavond weten we daaromtrent meer.

Goede tot zeer goede cijfers over de Amerikaanse economie en toch onrust op de financiële markten, met koersdalingen op zowel de aandelen- als de obligatiemarkten. Beleggers vrezen volgens ABN Amro dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken eerder dan tot dusverre gedacht het opkoopprogramma van obligaties zal afbouwen, ook wel 'tapering' genoemd. Op zichzelf is de reactie bij beleggers begrijpelijk en de kans, dat de Federal Reserve al volgende week stappen bekend maakt om het huidige opkoopprogramma van USD 85 miljard te verminderen, is fors toegenomen. Dinsdagavond weten we daaromtrent meer.