De Standard & Poor's 500 heeft in de loop van de maandagsessie een historisch recordniveau bereikt. De Nasdaq is nog zo ver niet, maar deze index heeft toch een nieuwe piek sinds 14 jaar laten optekenen. De Nasdaq krijgt dus langzaam maar zeker de kater van de interboom van het begin van deze eeuw verteerd.

De forse stijging van de koersen geeft toch veel beleggers een ongemakkelijk gevoel. Ze vrezen dat de Amerikaanse beurzen stilaan overkocht raken. Een forse correctie is tot dusver uitgebleven, maar naarmate de koersen verder oplopen nemen de kansen toe dat die er alsnog komt.

De Standard & Poor's 500 heeft in de loop van de maandagsessie een historisch recordniveau bereikt. De Nasdaq is nog zo ver niet, maar deze index heeft toch een nieuwe piek sinds 14 jaar laten optekenen. De Nasdaq krijgt dus langzaam maar zeker de kater van de interboom van het begin van deze eeuw verteerd. De forse stijging van de koersen geeft toch veel beleggers een ongemakkelijk gevoel. Ze vrezen dat de Amerikaanse beurzen stilaan overkocht raken. Een forse correctie is tot dusver uitgebleven, maar naarmate de koersen verder oplopen nemen de kansen toe dat die er alsnog komt.