De beleggers maken zich op voor de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand september. Deze worden met circa drie weken vertraging gepubliceerd en dat is nog altijd het gevolg van de zogenaamde shutdown. Veel diensten van de Amerikaanse regering hebben dagenlang niet gewerkt.

Dat betekent dat de berekeningen met enige vertraging werden gedaan en nu pas rijp zijn voor publicatie. Hetzelfde geld trouwens voor andere macro-economische data, zoals bijvoorbeeld de cijfers over de consumentenprijzen en nog een aantal andere indicatoren.

De beleggers maken zich op voor de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand september. Deze worden met circa drie weken vertraging gepubliceerd en dat is nog altijd het gevolg van de zogenaamde shutdown. Veel diensten van de Amerikaanse regering hebben dagenlang niet gewerkt. Dat betekent dat de berekeningen met enige vertraging werden gedaan en nu pas rijp zijn voor publicatie. Hetzelfde geld trouwens voor andere macro-economische data, zoals bijvoorbeeld de cijfers over de consumentenprijzen en nog een aantal andere indicatoren.